Блокови-најчести прашања

Дали имате превоз?+

Зашто сипорекс блоковите?+

Сипорекс блок

Димензија на блок 62cm x25cm
6.4ком во м2 

Дебелини:
5cm = 95ден/парче
10cm = 130 ден/парче
12.5cm = 155ден/парче
15cm = 185ден/парче
20cm = 245ден/парче

-10% попуст за цела палета подигната од магацин!

Лепак за Сипорекс

Градежно лепило за проботен блокови.
Потрошувачка 4-6м2 со една вреќа

Цена
260ден/25кг
Полна тула

намена: ѕидање и опшивки на оџаци, пополнување, ѕидови и друго.
64 парчиња/м2

Цена
25 ден
Гитер мазен

Мазна тула црвена која може да се користи за повеќе намени како за фасаден ѕид, подзидување, декорација и слично . 55ком/м2. Производство Грција.
64 парчиња/м2

Цена
17ден
КЛИМА ВАЈТ ГОТОВ ВАРОВ МАЛТЕР

Дифузно отворен, бел варов малтер, за регулирање на влагата во внатрешните простори, вклучувајќи и мокри простории. Природната микропорозна структура овозможува брзо превземање на влагата, а исто така и брзо испуштање на влагата, со што се обезбедува одлична клима во просторијата. Греанулација: 1мм. Без штетни материи и отпорна на мувла

Цена
480 ден / 25кг
БАУМИТ МПИ25 ГОТОВ МАЛТЕР

Варово-цементен внатрешен малтер. Минерален и природен за машинско и рачно аплицирање. Погодно за бањи.

Цена
200 ден / 25кг
Готов малтер за ѕидање ММ50

Готов малтер за ѕидање со висока јакост и врзивост.Погоден за ѕидање на сите керамички, бетонски, тули за носечки или неносечки ѕидови како и за ѕидање на оџаци.

Цена
420ден/40кг
Готов Бетон Б20

Готов Бетон со висока јакост и голема отпорност. Само се додава вода. За секакви изведби и санации на бетон. Подобен и за столбови, серклажи, надвратници, АБ плочи и слично.

Цена
290ден/25кг
Цемент 42,5N

Основата на секоја градба и зафат. Портланд цемент од Цементара Скопје. Стандарден квалитет докажан низ децениите. Сега достапен и во 25кг паковања.
Состав: Портланд цемент со додаток на природна или вештачка позолана. Хидрауличен врзувачки материјал кој се добива од клинкер за цемент "портлант", гипс и најмногу 30% на додатоци.

 

Цена
410ден/50кг  215ден/25кг
Усјемал 50kg

Во однос на класичниот начин на ширење при правење малтер, користењето на Усјемал го намалува времето потребно за подготовка на материјалот и количината на употребениот материјал. Нема потреба од варовник при подготовката на малтерот.

Употреба: За внатрешно малтерисување, за надворешно малтерисување, градење, монтирање на елементи.

 

Цена
390ден/вреќа
Бел цемент

Задржувајќи ги својствата на класичниот цемент белиот цемент има една голема предност а тоа е и самото име кажува-тоа што е бел. Чиста мат белина го прави идеален за градежни зафати каде треба да се внимава на естетскиот дел(пример ѕидање на стаклени призми) Сепак негативната страна е тоа што е дупло поскап од сивиот поради процесот на производство, кој бара многу повеќе енергија за производство. 

Цена
370ден/25кг
Пакован ситен песок

Градежен сепариран песок за малтерисување

Цена
130 ден вреќа~50кг
Готов малтер 30кг

Мешавина од цемент, песок и вар, идеален за малтерисување, израмнување и потполнување. Практичен и лесен за употреба.

Цена
190 ден/30кг
Бетоно-мешалка LIV 130

Добро проверените бетономешалки од словенечкиот производител Лив. 2 години гаранција. Се чисти со Бетонрид.

Цена
17.000 ден.
Количка лимекс хрвастка
Градежна количка

Издржливи направени од дебелоѕиден лим, уште еден квалитетен производ од Лимекс Хрватска.
Тркало резервно со бандаж = 780ден

Цена
2.800 ден.
Градежен најлон
Градежен најлон

Се употребува кај кошулици, кровови, темели и слично. 10 м2/ кг.

Цена
140ден/кг
Хидроглет П1 самонивелирачка маса

цементна самонивелирачка маса, наменета за израмнување на бетонски подови во ентериерот. Идеален за израмнување на оштетени и нерамни бетонски површини пред вградување на ламинати, паркети, таркети, плочки, подно греење и тн.
По сушење се добива фина мазна површина.

Цена
970 ден/20кг
Нивело Кватро самонивелирачка маса

Самонивелирачка маса за израмнување на подови. Во еден нанос може да се израмнуваат нерамнини до 20мм. Можност за положување на облоги после 24 часа. 
Потрошувачка 1,5кг/мм/м2

Цена
1.020ден / 25кг
Ексмал

Саморазлевачки, готов малтер на цементна основа за залевање анкери, подлевање лежишта на носачи, огради, клупи, залевање вертикални и хоризонтални отвори во бетонски елементи и конструкции.

Цена
300ден/6кг 980ден/25кг
ПОДИНГ К / 25КГ

Минерален посип во боја за површинско зајакнување кај механички оптоварени подни површини изведени на цементна основа како што се: паркиралишта, магацини, автосервиси, работилници, бензински станици, ладилници, хелиодроми и сл. Се нанесува – врзува врз свежа бетонска подлога во слој 3 - 5mm. Водоотпорен е и отпорен на мраз. Лесен е за изведба и одржување.

ПОТРОШУВАЧКА: 3-4 kg/m² 

цена паковање 25кг
770ден СИВ
970ден ЦРВЕН
1570ден ЗЕЛЕН

АДИНГКОЛОР РФ

Боја за подна обработка изработена врз основа на синтетички смоли и растворувачи. Се применува за декоративна и заштитна подна и ѕидна завршна обработка на бетонски, малтерисани и асфалтни површини кај магацини, гаражи, производни погони и сл.

ПОТРОШУВАЧКА за два слоја - 0,5-0,6 kg/m²  за три слоја - 0,65-0,8 kg/m²  

Бела боја
1.180ден 4кг
5.490ден 20кг (бела боја) 
  

Други бои
1.380ден 4кг  
6.370ден 20кг (други бои)

Стаклени влакна

Стаклени влакна за армирање на кошулици. 910gr се доволни за 1м3 бетон.

Цена
430ден/910gr
Стиропорни перли

Гранули од стиропор за најразлични намени, Може да се користи за во кошулици или други подрачја за зголемување на термо својствата. Се продаваат во вреќи од 16кг
 

Цена
5.440ден/16кг