Ламинат-Најчести прашања

Што вклучува цената?+

Имате ли монтажа?+

Превоз имате ли?+

Подно греење?+

Ако ми остане?+

Колку ми треба?+

Имам стар паркет?+


Додатоци за ламинат

Лајсни за ламинат 48мм

Ви ги преставуваме PVC германските лајсни од Doellken Weimar кој се отпорни на гребење и литеење кој ги имаме во многу различни декори. Можат да се постават со држачи, со лепење со силикон или со шајчиња.

Цена
140 ден/2.5м
Филц подлога 2мм

Како подлога за ламинатот можете да го поставите стандардниот филц од 2мм. Ги нивелира малите нерамнини и ја намалува звучноста.

Цена
15 ден/м2
Филц појачан 5мм

За поголема изолација и нивелација при монтажа на ламинатните подови поставете го филцот од 5мм во коцки кој ви гарантира дополнителна термо и звучна изолација.

Цена
70 ден/м2
Преодни лајсни

За преодите меѓу собите и процепите се користат преодните алуминиумски лајсни кој ги има во повеќе типови. Достапни како полукружни, Т-лајсна во повеќе дезени. 

Цена
од 330ден/2.7м1 160ден/0.9м

 

Лајсна пвц КУБ 6см

Лајсни за подови и ламинати со модерен куб изглед. Лесно пристапен канал за кабли. Меки гумени завршетоци за одлично спојување со ѕидот. Достапни во повеќе дезени.

Цена
230 ден/2.5м
Лајсна медијапан 8cm

Лајсна за ламинати и подови од медијапан со висок квалитет. Бела боја. Се монтира со лепење. 8cmx240cmx1.5cm(дебелина)
Оддава лускузен и модерен изглед.

Цена
470ден/2.4м
КУБУ Лајсна без раб Флекси

500ден /  бела 4см х 250м 

620 ден / бела 6см х 250см

750 ден/ бела 8см х 250см

800 ден / бела 10см х 250см

 

КУБУ Лајсна без раб Хамбург

870 ден /  бела 8см х 250см

1050 / бела 10 см х 250см

1120 / црна 10 см х 250см

 


8мм дебелина  AC3/31 класа

 

Погоден за водно подно греење со температура на површината до 27°C. Антибактериска и антистатична површина.

Гаранција 10 години.


8мм дебелина AC4/32 класа

 

Погоден за водно подно греење со температура на површината до 27°C. Антибактериска и антистатична површина.

Гаранција 20 години


8мм дебелина AC5/32 класа 

Ламинати со паркет редење рибина коска. Антибактериска и антистатична површина. 

Погоден за водно подно греење со температура на површината до 27°C.

Технологијата MO.RE гарантира  до 48 часа заштита при случајно разлевање на течности врз подот.

Гаранција 20 години


10мм дебелина AC4/32 класа

 

Погоден за водно подно греење со температура на површината до 27°C. Антибактериска и антистатична површина.

Гаранција 20 години.


10мм дебелина AC5/33 класа

 

Погоден за водно подно греење со температура на површината до 27°C. Антибактериска и антистатична површина.

Гаранција 30 години.


12мм дебелина AC5/33 класа

 

Погоден за водно подно греење со температура на површината до 27°C. Антибактериска и антистатична површина.

Технологијата MO.RE гарантира  до 48 часа заштита при случајно разлевање на течности врз подот. Таа е базирана на нова формула во основата на ламинатот и  го прави подот поиздржлив на влиание на водата врз него.

Гаранција 30 години


СПЦ Винилни подови 4мм

SPC подните облоги се совршен избор за секој кој сака издржлив под со извонреден изглед. Квалитетните SPC подни облоги се доволно цврсти и има голем број на предности, вклучувајќи висока термичка стабилност, водоотпорност, отпорност на микро-гребнатини и притисок.

Погодни се за употреба во бањи, влажни простории, кујни, ходници, па дури и комерцијални простории, благодарение на нивната отпорност на влага.

Димензија на еден панел  1280/192 мм, по 8 панели во пакет  со вкупна квадратура од 1,97 м2

Гаранција 15 години


Ламинати од турско производство