Бои и лакови за дрво и метал, од познатиот производител  Irkom Србија. После доста пофалби од мајстори решивме овој програм да биде дел од нашиот продажен асортиман

Основна боја 0.75l

Основна боја за метал е еднокомпонентнен премаз за обложување за основна заштита на челични конструкции и метални површини од корозија.Црвена/сива/црна.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
240ден
Емајл боја уљана 0.75l

SINTEX е универзален, уљен, антикорозивна премаз за декорација и заштита на метали и дрво во внатрешноста и надворешноста. Достапен во повеќе бои.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
330ден
Осн. боја Нитро 0.75l

Irkom Nitro е основна, антикорозивна боја која се користи за заштита на металите. Се применува како основа пред да се нанесе боја Ircom нитро емајл. Брзо сушење. сива/црна.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
320ден
Емајл боја Нитро 0.75l

IRKOM NITRO EMAIL е завршен премаз за декорација и заштита на метални и дрвени површини во внатрешноста и во надворешноста. Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање. Достапен во повеќе бои

Цена
340ден
Лазура за дрво Класик

IRKOLIN CLASSIC е тенок транаспарентен слој без лак кој се користи за декорација и интензивна длабока заштита на дрво во внатрешноста и надворешноста (прозорци, врати, огради, облоги). Го штити дрвото од вода и атмосферски влијанија и му ги дава посакуваните естетски карактеристики. Достапен во повеќе дезени.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
260ден/0.75l
Лазура за дрво Голд

Се користи за завршна обработка и декоративна заштита на дрво. Особено е погоден за третман на дрво изложено на екстремни атмосферски влијанија. Се користи во домаќинството, врати, прозорци, шаблони, летни куќи, кабини за најавување, рафтови и сите дрвени конструкции.Достапна во повеќе бои.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
350ден/0.75л
Нитро Лак за дрво

NITRO LAK е безбоен слој за заштита и декорација на цврсти површини од дрво и фурнирани површини во внатрешноста. Се користи за заштита на мебел и внатрешна столарија. После премачкување има брзо сушење и формира транспарентен заштитен слој. Пред да се нанесе се користи нитро основен лак.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
210ден/0.75l
Лак за чамци Адриа

ADRIA лак за чамци е алкиден премаз наменет за транспарентно премачкување на надворешни и внатрешни површини (прозорци, врати, огради, облоги, чамци, итн.). Тој е отпорен на вода, механички и атмосферски влијанија. Се карактеризира со голема цврстина и висок сјај и се нанесува со четка, валјак за крзно или шприц.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
175ден/0.75L
Основна боја Аква

AQUA LAK е транспарентен премаз на водена база базиран на специјални водни дисперзии на акрилни смоли и адитиви. Создава исклучителна основа за примена на  аква емајл. Исто така, производот е целосно здрав, произведен на еколошки принципи, без непријатни мириси за време на сликањето и брзо се суши.Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање

Цена
310ден/0.75L
Емајл бел Аква

Емајл за дрво на водена база. Без мирис, целосно безбеден по здравјето. Погоден за фарбање на површини кој се во контакт со деца или храна. Еластичен, отпорен, издржлив и на атмосферски влијанија. Погоден за било каква примена во внатрешноста и надворешноста. Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање.

Цена
330ден/0.75l
Разредивачи Уљан/Нитро

Разредивачи за разредување на боите и лаковите. Исто погодни за чистење на алат и прибор од боја. Достапни како уљани и нитро. Составен од органски разредувачи. Се користи за одмастување и прочистување на метални површини. Опасност запаливо!

 

Цена
150ден/0.8l
Боја за радијатори

Боја за радијатори бела, од алкидни смоли, отпорна на висока температура, им дава на радиајторите чиста и млечна белина. Може да се користи и за премачкување на слични површини кој се под умерена топлина. Изработен е на база на алкидни смоли, органски и неоргански пигменти за отпорност на температура.
 

Цена
190 ден/750мл.

 

Уљана фасадна боја

Иркофас фасадна уљана боја, идеална за покривање на дамки, нечистотии и недостатоци на ѕидовите. Се користи за нови или стари поврѓини за внатрешна или надворешна употреба. Потрошувачка 6м2 со 1кг за еден слој

Цена
210ден/0,75л
3во1 Антика

3во1 NOVA ANTIKA е подобрена формула за брзо сушење боја со метални струготини што ги менува антикорозивните агенси. Воедно е антирост, темелна и финална боја. Достапен во Сива и Црна боја.
Потрошувачка: околу 7м2 со едно паковање. 

проспект

Лак за Камен Оникс

Лак за камен кој ја заштитува и импрегнира површината. Отпорен на сите надворешни влијанија. Го зголемува естетскиот ефект на површината и го зголемува животниот рок. Погоден за цигла, камен, буња, бетон...

Цена
240ден/0.75l
Фирнејз за дрво

Фирнејзот е составен од препечено кувано ленено уље. Поради својте карактеристики му пружа одлична заштита на дрвото посебно од инсекти. Се користи за импрегнација која длабоко пенетрира во дрвото и го штити.

Цена
290ден/1l
Спреј за висока темп.

TIT Irkom е спреј за заштита на метални површини кој се изложени на високи температури до 600 степени. Погоден за грејни тела и ќумци. Достапен во црна и сребрена боја.

Цена
250ден/боца
Антирост

Антирост е средство за отклонување на рѓа, корозија, наслаги и нечистотија од железото пред да се нанесуваат други премази. Содржината е отровна, внимавајте!

Цена
100ден/1л
Огноотпорна боја

Боја термостабилна отпорна на висока температура до 500C за фарбање на ќумки, оџаци и грејни тела.Боја црна мат, алуминиум, сива.
 

Цена
280ден/0.75л
Бетонрид 1Л

БЕТОНРИД е наменет за чистење на опрема наменета за производство и работа со бетон- бетоно-мешалки, транспортери на бетон, бетонски пумпи, кибли, метални скелиња, метални оплати и останата метална опрема. Ги отстранува дамките и наслагите од цементно млеко, малтер и бетон...

Цена
280ден
Лак за паркет 2К Хромоден

Двокомпонентен политерански безбоен лак за паркет од производителот Хромос. Висок сјај. Заштита и декорација на дрвени површини како паркет и мебел. Потрошувачка 1л/10м2 за еден слој.

1+1л = нема на залиха

4+4л = нема на залиха

Лепак за паркет Хромоден

Лепипо на водена дисперзија пунила и адитиви лепење класичен паркет на бетонски, цементни , дрвени и слични површини. Одлична лепливост и издржливост. Потрошувачка 1кг/м2.

нема на залиха/5кг
нема на залиха/25кг

Лепак за дрво максификс

Maxifix d1 е лепак кој се користи за лепење и монтажа за намештај, шпер плочи, иверици и било кој други дрвени и медијапански површини. Одлична лепливост и издржливост.Потрошувачка 0.2кг/м2
 

Цена
170ден/1кг
Лепак за тапети

Лепак за сите врсти на тапети. Висока лепливост и голема издржливост. Со едно пакетче од 30 до 40 м2 лепење.

Цена
70ден/150гр

 

Бесплатна испорака за сите градови во Македонија за сметки над 10.000 ден. Доплата на карго за сметки под 10.000 ден.  

Обезбедени сертификати и технички листови по барање на купувачот за сите градежни материјали.   

Погледнете ја галеријата на успешно испорачани и квалитетно монтирани производи.