Само во Ројал Инвест, Ви ги преставуваме Иноксните оџаци од грчко производство според строгите ЕУ критериуми кој се направени од двоен дебелозиден висококвалитетен ИНОКС кој имаат вградено термоизолација за да нема појава на конденз.

Оџак-најчести прашања

Зашто иноксен оџак-Ројал?+

Како да пресметам цена?+

Кое Ф ми треба?+

Како се монтира?+

Дали превозот се наплаќа?+

Да дојде некој да види?+

Дали има гаранција ?+

Дали има попуст?+

Како се плаќа?+

*За совети за оџаците видете тука 


Цени поединечно : 

Инокс оџак цевка 1м

Цевка од два инокс ѕида исполнета со огноотпорна камена волна. Се користи за инокс оџак системите.


Ф100/150 - 2.500 ден/1м
Ф150/200 - 3.440 ден/1м
Ф200/250 - 4.600 ден/1м

Инокс оџак цевка 0.5м

Цевка од два инокс ѕида исполнета со огноотпорна камена волна. Се користи за инокс оџак системите.


Ф100/150 - 1.460 ден/0.5м
Ф150/200 - 1.890 ден/0.5м
Ф200/250 - 2.480 ден/0.5м

Инокс оџак цевка 0.25

Цевка од два инокс ѕида исполнета со огноотпорна камена волна. Се користи за инокс оџак системите.


Ф100/150 - 1.000ден/0.25м
Ф150/200 - 1.150 ден/0.25м
Ф200/250 - 1.450 ден/0.25м

Инокс Т-рачва

Т-рачва со два иноксни ѕида исполнета со огноотпорна камена волна. Се користи како елемент кај иноксните оџаци каде приклучува грејното тело со ќумци и за чистење преку ревизија отворот.
Цени со ревизорско лонче:

Ф100/150 - 3.410ден
Ф150/200 - 5.260ден
Ф200/250 - 6.980ден

Капа инокс конусна

Конусна капа од инокс за иноксни оџаци

Ф150 - 1.500ден
Ф200 - 2.340ден
Ф250 - 2.900ден

Инокс капа ротирачка

Капа од инокс ротирачка. Се користи кај иноксните оџаци на дрво и кај вентилационите системи.

Ф100 - 3.300ден
ф150 - 3.450ден
Ф200 - 3.900ден
Ф250 - 4.350ден

Иноск капа временско отпорна

Инокс капа со дополнителна заштита од дупла преграда од временски влијанија

Ф150 - 1.750ден
Ф200 - 2.650ден
Ф250 - 3.100ден

Инокс стеги

Иноксна стега која се поставува на секој спој. Задолжителна примена кај иноксните оџаци. Опционална примена кај иноксните ќумци.

Ф80 - 160ден
Ф100 - 200ден
Ф150 - 230ден
Ф200 - 290ден
Ф250 - 330ден

Инокс фиксатор за ѕид

Се користи како фиксатор-држач на цевките за ѕидот. Препорачливо е на секој 1м или 2м цевки да се постави по еден фиксатор. Одбива 3.5cm од ѕидот.

Ф150 - 610ден
Ф200 - 740ден
Ф250 - 870ден

Инокс колено 90°

Колено составено од два иноксни ѕида исполнето со огноотпорна камена волна. Се користи кај инокс оџак системите за менување на правецот на оџакот од 90° каде е тоа потребно и неопходно.

Ф100/150 - 2.600ден
Ф150/200 - 3.960ден
Ф200/250 - 5.480ден

Инокс колено 45°

Колено составено од два иноксни ѕида исполнето со огноотпорна камена волна. Се користи кај инокс оџак системите за менување на правецот на оџакот од 45° каде е тоа потребно и неопходно.

Ф100/150 - 2.020ден
Ф150/200 - 3.020ден
Ф200/250 - 4.020ден

Флексибилно црево

Иноксно флексибилно црево кое се користи за инсталации каде со класичните цевки неможе да се направи поврзување. Се користи кај димоодводни инсталации на пелет или кај вентилации. За инсталации кај греење на дрва не се препорачува.
 

Ф80 - 550ден/1м
Ф120 - 780ден/м1
Ф180 - 1200ден/м1

Инокс коса рачва 135°

Иноксна Т-рачва со два иноксни ѕида исполнета со огноотпорна камена волна. Се користи за поголемо одбивање од агол од 135° при монтирање на иноксен оџак.

Цени со кондензационо лонче

Ф80/130 - 2.000ден
Ф100/150 - 3.400ден
Ф150/200 - 6.720ден

Розетна инокс

Розетна од инокс за естетско обложување на влезот на цевка или т-рачва во ѕидот.

Ф80 - 330ден
Ф100 - 390ден
Ф130 - 420ден
Ф150 - 570ден
Ф200 - 810ден
 

Инокс редуцири

Редуцир од инокс кој се користи при преод од една димензија во друга. Пример кога ќумецот од печката е ф120 а цевката од т-рачвата е ф200. Има различни комбинации на редуцири од ф80 до ф250. Цените се движат од 880ден до 1700ден.


 

Конектор со тервол/двоен прстен

Редуцир со тервол за преод од ќумци кон т-рачва/цевка со изолација. Поголемите Ф конектори се со двоен прстен но без тервол. Има различни комбинации на редуцири од ф80 до ф200. Цените варираат од 1250 до 2300ден од редуцир.

 

Правоаголен конектор за оџак

Иноксно затварање на постоечки оџак од кој може да се настават цевки. Идеален за продолжување на постоечки оџак.
25cmx25cm F200 = 1.650ден
30cmx30cm F250 = 1.980ден

Флексибилен фиксатор за ѕид

Флексибилен држач за во ѕид од инокс. Може да се подесува од 5cm-8cm.

F100 - 670ден
F150 - 760ден
F200 - 890ден
F250 - 990ден

Појачан држач за ѕид

Засилен држач за ѕид од инокс, се поставува како почетен. Одбива 6cm

F 150 = 1.240ден
F 200 = 1.550ден
F 250 = 1.790ден

Завршеток со мрежичка инокс

Завршеток со заштитна мрежа од Инокс

F80 = 990ден
F130 =  1500ден➡акција 600ден


 

Инокс ќумци

Инокс цевка 1М

Инокс цевки - ќумци за поврзување на печката на пелет/дрва со оџак. Исто се употребуваат за вентилациони системи.

ф80 - 680ден/1м
ф100 - 830ден/1м
ф150 - 1.210ден/1м
ф200 - 1.590ден/1м

Инокс цевка 0.5м

Инокс цевки - ќумци за поврзување на печката на пелет/дрва со оџак. Исто се употребуваат за вентилациони системи.

ф80 - 370ден/0.5м
ф100 - 450ден/0.5м
ф150 - 640ден/0.5м
ф200 - 830ден/0.5м

Инокс цевка 0.25

Инокс цевки - ќумци за поврзување на печката на пелет/дрва со оџак. Исто се употребуваат за вентилациони системи.

ф80 - 220ден/0.25м
ф100 - 280ден/0.25м
ф150 - 340ден/0.25м
ф200 - 440ден/0.25м

Т-рачва инокс

Т-рачва за приклучок на грејното тело со цевките. На третата страна има отвор за кондезационо лонче и чистење.
Цени со ревизорско лонче

Ф80 - 1250ден
ф100 - 1550ден
Ф150 - 2200ден
Ф200 - 2900ден

Инокс колено 90‎°

Инокс колено кое се користи кај димоодводни системи - ќумци кај печки на пелет и дрва. Се користи и кај вентилациони системи.

ф80 - 610ден
Ф100 - 780ден
Ф150 - 1.170ден
Ф200 - 1.610ден

Инокс колено 45°

Инокс колено од 45° за димоодводни системи - ќумци за печки на пелет и дрва. Се користи и кај вентилациони системи

Ф80 - 550ден
ф100 - 770ден
ф150 - 1.080ден
Ф200 - 1.270ден

Огноотпорни гуми

Огноотпорни гуми кој се поставуваат на секој спој. Се користат кај ќумците и оџаците за пелет.

ф80-120д.
ф130-140д.
Ф150-200д.

ф200-270д.
ф250-340д.
ф300-400д.

 

Инокс капа ф80

Инокс капа ф80 со цевка за завршеток и заштита на цевки ф80. Се користи и кај вентилации.

Цена
920ден

 

Ќумци за пелет црни

Црни цевки за пелет ф80

Цевки црни за приклучивање на грејното тело со оџакот. Цените се со вклучена гумичка.

1м - 520ден
0.5м- 440ден
0.25м - 400ден

Т-рачва црна ф80

Т-рачва со кондезационо лонче. Се користи за приклучување на грејното тело со другите цевки и за чистење и собирање на кондезот.

Цена
960ден
Црно колено ф80/90‎°

Колено од  90‎° за ќумци на пелет. Цената е со вклучена гумичка

Цена
500ден
Црно колено ф80/45°

Колено ф80 за одбивање од 45°. Се користи за ќумци за пелет.Цената е со вклучена гумичка.

Цена
335ден
Капа црна ф80

Капа завршеток за пелет ф80.

Цена
600ден
Редуцир со розетна ф80/120 ж

Редуцир женски за приклучок на ќумци ф80 кон дупка во ѕид ф120.

Цена
890ден
Редуцир со розетна ф80/120 м

Редуцир машки за приклучок на ќумци ф80 кон дупка во ѕид ф120.

Цена
850ден
Завршеток црн ф80

Завршеток хоризонтален со мрежичка заштитна ф80 за пелет цевки.

Цена
800ден
Држач за ѕид црн ф80

За прицврстување на цевките ф80 за ѕидот. Неопходно кај поголеми инсталации.

Цена
500ден
Постоље црно за ф80

Држач кој се поставува под т-рачвата за стабилизирање и црвстина. 

Цена
230ден
Розетна ф120

Розетна за приклучниот отвор во ѕидот за ф120

Цена
140ден
Розетна црна ф120/ф80

Розетна за приклучниот отвор во ѕидот. 
Ф80 - 340ден
ф120 - 140ден