Брза и лесна изведба, едноставни форми, лесни решениа безброј можности и идеи... Гипс картон облогите се покажаа како одлично решение за вашиот дом и деловен простор овозможувајќи лесно моделирање и комбинирање на просторот во кој живееме и работиме.

Дури и технички комплицираните решенија повеќе не се проблем, додека можностите за креативно обликување се речиси бесконечни, делови од таванот може да се изработуваат според сопствените желби и да се применат во многубројни варјации. Гипс Картонот може лесно да се сече и обработува со што се овозможува лесно вградување на електрична, водоводна и др тип на инсталација, која нема да биде видлива.  

Како алтернатива за класичните масивни ѕидови се изработуваат ѕидови од гипскартон облоги. Плочите лесно се прилагодуваат на структурата на објектот и пружаат одлична топлотна и звучна изолација во комбинација со стаклената и камената волна.

-5% попуст за сметка над 30.000ден


 

Гипс табла стандардна 12.5 (1.2 х 2.0м)

Гипс табла стандардна 

Цена
360ден/табла
Гипс табла ТИТАН 12.5мм (1.2 х 2.0м)

Гипс табла се во едно. Противпожарна,влагоотпорна,звучна изолација, отпорна на удари.

Цена
790 ден/табла
Гипс табла водоотпорна 12.5мм (1.2 х 2.0м)

Гипс табла со водоотпорен картон

Цена
485 ден/табла
Гипс табла огноотпорна 12.5мм (1.2 х 2.0м)

Гипс табла со огноотпорен картон

Цена
550ден/табла
УД профил 27/27 3М

Профил достапен во 3м. Дебелина на профил 0.6mm. Се користи за конструкција за ѕидни облоги, плафони, мали опшивки. Кај ѕидни облоги се поставува хоризонтално по должина на подниот и таванскиот дел со дихтун трака.

Цена
135ден/профил
ЦД профил 27/60

Вертикален профил достапен во 3м и 4м. Дебелина на профил 0.6mm. Се вметнува во веќе постоечкитеот УД профил. За конструкција за ѕидни облоги и за плафони. Кај ѕидни облоги се поставува на 60cm.

205ден/3м профил

270ден/4м профил

ЦВ профил 3м

5Вертикален профил за преградни ѕидови. Достапно во широчини од 50/75/100мм. Должина на профил 3м. Дебелина на профил 0.6мм.  Се вметнува во веќе поставениот УВ профил на 60cm.

255ден/профил 50mm /3m

300ден/профил 75mm /3m

340ден/профил 100mm /3m

УВ профил 4м

Хоризонтален профил за преградни ѕидови. Се поставува по должина на подот и ѕидот со дихтун трака. Достапно во широчини од 50/75/100мм. Должина на профил 4м. Дебелина на профил 0.6мм

285ден/профил 50mm /4m

340ден/профил 75mm /4m

420ден/профил 100mm /4m

Дихтун трака за гипс

Самолеплива трајно еластична трака од Кнауф која се поставува на сите контакти делови на У профилите. Се постигнува звучна и топлинска изолација.

Трака 3cm  350ден/30м

Трака 5cm  520ден/30м

Трака 7cm  750ден/30м

Трака 9.5cm  950ден/30м

Бандаж трака

Самолпеплива бандаж трака со ширина 5цм. Се поставува на сите споеви на две гипс плочи. Спречува појава на пукнатини. После поставување се премачкува со Фугенфилер. Може да се користи и за санирање на ѕидни површини.

45м трака 90ден

90м трака 180ден

Радикол 30кг

Радикол или Perlfix е лепак за гипс плочи од производителот Knauf. Моќно лепење за сите рапави цврсти површини. Потрошувачка 6м2со една вреќа зависно од подлогата колку е рамна. Може да се користи и за лепење стиропор, камена волна и сл.

Цена
770ден
Фугенфилер

FUGENFÜLLER од производителот Кнауф е гипсана-глет смеса која се нанесува за исполна на споевите и ивиците кај гипс таблите во комбинација со бандаж траката. Се користи и за обработка на коси и полукружни ивици. Се формира армиран слој кој не дозволува појава на пукнатини. Може да се користи и за санирање на оштетување кај гипс.

Цена
285ден/5kg 1320ден/25kg
Лајсна метална за ќош

Алуминиумска нерѓосувачка лајсна која се поставува за заштита на ќошевите при поставување на гипс картон. Се поставува пред глетовање. Ширина на страни 2cm x 2cm.

Цена
60ден/2.8м
Директен држач 125мм

Дистанцер однсно држач кој се поврзува со ЦД профилот при изработка на ѕидни облоги или тавански конструкции со мало дистанцирање. Димензија 60х125мм. Дебелина 0.8мм.

Цена
16ден/парче
Штраф за гипс картон

Штрафови за штрафење на гипс картон со дрво. Достапни во различни димензии.

25мм  350ден/кут.1000ком

35мм  420ден/кут. 1000ком

45мм  285ден/кут. 500ком

55мм  315ден/кут. 500ком

75мм  555ден/кут. 500ком

Типла штраф за гипс конструкција

Типли за прицврстување на профилите за плафон или ѕид направени од бетон,сипорекс,цигла...

К6/4cm 200ден/кут. 100ком

К6/6cm 230ден/кут. 100ком

Л8/8cm 225ден/кут. 50ком

К8/10cm 450ден/кут. 50ком

Анкер-сидро држач 170мм

За прицврстување на Цд профилите за дрвени греди при изработка на плафони. Носивост 25кг. 60/27/170мм димензија

Цена
16ден
Продолжеток за ЦД

Продолжеток за наставување на ЦД профил каде е тоа потребно. Димензии 60/27мм

Цена
15ден
Рихтер држач

За изработка на спуштени плафони. Држач за жиците за спуштање. Носивост 25кг. 60/27мм

Цена
22ден
Жици со увце

Жица со увце кој се врзува за рихтер држачот и ЦД профилот од една страна а потоа со гипс картонот со штрафови и типли од другата страна. Служи за нивелирање и изработка на спуштени плафони.

25cm  7ден
37cm  12ден
50cm  13ден
75cm  20ден

100cm 18ден
125cm 21ден
150cm 35ден
 

 

Крстеста спојка за CD

За спојување на монтажен и носечки ЦД профил. Носивост 40кг. 

Цена
16ден
Еластична типла за гипс картон

Еластична типла-жаба за гипс картон

Цена
4ден
Спирална типла за гипс картон

Пластична спирална типла за гипс картон 10/1

Цена
40ден
ПВЦ завршна лајсна 2.5м

За споеви и завршетоци кај гипс таблите.

Цена
50ден