Термо Стоп

ТЕРМО ТЕЧНА ИЗОЛАЦИЈА

16л =6200ден
5л = 2800ден
3л = 1800ден

потрошувачка 1л/м2 за три слоја

Спреј против мувла

Средство за мувла и спречување на мувла кој брзо и ефикасно ја одстранува мувлата. Употреба за зидови, кујни, купатила и санитарии. Производство од реномираниот и докажан производител - Knauf. Длабоко продира во ѕидовите и темелно ја чисти мувлата.

*видео

Цена
400ден/500ml
Апсорбер за влага

Апсорбеот за влага успешно го остранува вишокот на влага. Многу важна карактеристика на овој апсорбер што го разликува од другите на пазарот, е што влагата ја претвара во ГЕЛ со што е оневозможено истата пак да циркулира во воздухот и да ги троши кристалите. 

Цена
490ден/со вклучено полнење 220ден/резерва

Најчести прашања Термо-Стоп

Што е Термо Стоп?+

Каде се користи?+

Дали помага за мувла?+

Како се нанесува Термо Стоп?+

Дали е штетен по здравјето?+

Трајно решение за мувлата?+

Праќате по карго?+

*За совети за изолациите видете тука 


Tерволи и фолии

Парна брана

Трослојна армирана и отпорна на кинење и стареење. Со алуминиумски слој за подобра изолација. Паковање во ролна од 1.5мх50м(75м2). Се прoдава на мерење или цела ролна(-10% попуст на ролна) SD вредност = 35m

Цена
50 ден/м2
Парапропусна фолија

Парапропусен слој и дифузен слој. Паковање во ролна од 1.5мх50м(75м2). Се прoдава на мерење или цела ролна(-10% попуст на ролна) SD вредност = 0.2m

 

Цена
55 ден/м2
Стаклена Волна

Стаклената волна од производителот Knaufinsulation. Топлотна спроводливост 0.042 W / mK. Паковање 21.84м2 . Димензии на ролна 600x9100mm фабрички пресечна на пола.  Дебелина 5cm. Можност за купување на цела или пола ролна. За подебел слој се поставува во повеќе редови.

Цена
77 ден/м2 (5cm)

 

 

Стаклена волна со алум. фолија

Производител УРСА. 

10см - 270ден/м2(18м2 бала)

  5см - 170ден/м2(8.4м2 бала)

*производ по нарачка

Камена волна

Камената волна од производителот Knaufinsulation. Топлотна изолација 0.037 W/mK. Густина 30кг/м3. Паковање во коцки од 7.5м2. Димензии на табла 625х1000mm. 12 парчиња во паковање. Дебелина 5cm. За подебел слој се поставува во повеќе редови.

Цена : 159 ден/м2 (5cm) 

            206ден/м2(2cm/125кг)
            за под и слично

Фасаден Тервол

5 см / 130кг - 475ден /м2

10см / 110кг - 860 ден / м2

10см / 130кг - 950 ден / м2

*производ по нарачка

 

Најчести прашања-Терволи

Разлика стаклена и камена волна+

Разлика парна и парапропусна фолија+

Редослед на поставување?+

Имате ли превоз?+


XPS и EPS изолации 

Стиропор
  1. Табли 100х50cm. Се продава на парче. 

1 cm - 70 ден/м2(30kg)
2 cm - 70 ден/м2
3 cm - 105 ден/м2
5 cm - 145 ден/м2
8 cm - 235 ден/м2
10cm - 290 ден/м2

Стиродур

Големина на табла 1.25м на 0.6м, (се над 5cm по нарачка). Се продава на парче.

2cm 140 ден/m2
3cm 210 ден/m2
5cm 340 ден/m2

Изолација за подно греење 1200*750мм (без жлеб1224*774мм*40мм/15мм) ТАБЛА 
ПАКЕТ 10,8м2 /12 табли.
Цена 370ден/табла 0.95м2 15мм дебелина на основа без печурка

Графитен стиропор

Табла 100х50cm. Се продава на бала. 

2cm 95 ден/m2 (бала 15м2)
3cm 140 ден/m2 (бала 10м2)
5cm 210 ден/m2 (бала 6м2)
8cm 340 ден/m2 (бала 3м2)
10cm 425 ден/m2(бала 3м2)

Најчести прашања - Стиропори

Што е стиропор?+

Разлика меѓу стиропор и стиродур+

Што е графитен стиропор?+

Зашто има повеќе тежини?+

Кој стиропор каде?+

Имате ли превоз?+