Лепаци за плочки

Лепак за внатрешни плочки Адинг

Цементен лепак за плочки. Погоден за лепење на керамички плочки на зидни и подни внатрешни површини од бетон, цигли, малтер...Може да се употребува и за други намени.
Стандард C1 према EN 12004
 

Цена
330 ден/25kg
Лепак за надворешни плочки Адинг

Лепак за плочки од АДИНГ со засилени карактеристики што го прави погоден за надворешни услови. Се карактеризира со висока адхезија, цврстина и отпорност на влага. Потполно нелизгачки лепак,со продолжено  отворено време на работа.

Цена
390 ден//25kg
Лепак за плочка на плочка Адинг

Висококвалитетен лепак за плочка на плочка, мермер, камен, буња и сите проблематични надворешни и внатрешни површини. Флексибилен и појачан со фибри влакна. Издржлив на температурни разлики. Стандард C2 TE S1 према EN 12004 i EN 12002.

Цена
580ден/25kg
Лепак бел Пофикол* 15

Бел лепак за лепење на плочки за внатрешна употреба. Се употребува и како пополнувачко лепило за опшивки и слично.

Цена
290ден/25кг
Лепак за внатрешни плочки Баумакол Бјанко

Бело минерално тенкослојно лепило (C1Т, EN 12004) за лепење на впивливи керамички плочки.

Цена
385ден / 25кг
Лепак за надворешни плочки Баумакол Проплус

Тенкослојно лепило (C1Т, EN 12004) за лепење на впивливи керамички плочки. За надвор и внатре погоден за керамика и порцелан.

Цена
410 ден / 25кг
Лепак плочка на плочка Баумакол Флекс Уни

Флексибилно тенкослојно лепило (C2TE) за положување на впивлива керамика, грес порцелан, камени плочки, и слобо впивлива и глазирана керамика. Флексибилен лепак со одлична адхезија. Погоден и за подно греење.

Цена
590 ден / 25кг
Лепак за камен и буња Флекстрас Медио

Високофлексибилен дебелослоен лепак за нанесување до 20 mm ( C2T S1, EN 12004 i EN 12002), Погоден за лепење камен буња, клинкер и керамика. Голема отпорност на вода и мраз.

Цена
1110 ден / 25кг
Лепак за плочки Ceresit 9

Тенкослојно лепило за сите секојдневни нискотоварни внатрешни употреби за лепење на плочки и керамика
 

Цена
440ден/25кг
Лепак за плочки Ceresit 11

Лепак за плочки за внатрешна и надворешна употреба за плочки и керамика отпорен на температурни разлики. 
 

Цена
510ден/25кг
Лепак за плочки Ceresit 16

Флексибилно лепило за лепење керамички плочи и плочки на критични површини, плочка на плочка и лепење мермер, буња, камен...

Цена
850ден/25кг
 

Силикони и пурпени

Универзален силикон

Универзален силикон од словенскиот производител ТКК.за пополнување и лепење кај разновидни материјали и ситуации. За пополнување на простор за стакло, керамика, ламинат, лајсни, врати и др.  Може да се користи и за лепливост кај нискозахтевни ситуации каде нема оптеретување. Достапен во прозирна, кафена, и сива.

Цена
140 ден/260ml
Акрилен силикон

Акрилен силикон од реномираниот словенски производител ТКК на акрилна база кој не нагризува порозни материјали како пр. стиропорот. За пополнување на простор и пукнатини кај прозори, каси, пукнатини на бетон, сипорекс, гипсани табли, ламинатни лајсни и тн. Можност да се префарба.

Цена
90 ден/260ml
Санитарен силикон

Санитарен силикон од словенскиот производител ТКК. за пополнување на предели што се под констатна влажност. Решение за пополнување на просторот кај мивалници, туш кабини, санитарии, кујни, ВЦ школки и сл. Не фаќа мувла и габи. Бела и прозирна боја. Флексибилен и растеглив.

Цена
200 ден/280ml
Силикон лепак MS40

Леплив силикон од словенскиот производител ТКК, погоден за скоро сите материјали во градежништвото како ПВЦ, лим, метал, керамика, бетон, дрво и тн. УВ отпорен и отпорен на надворешни влијанија. Погоден за олуци, лим, кровови, керамиди, бетонски површини и тн. Бел и Сив. Погоден за лепење на ламинатни ПВЦ лајсни.

Цена
300 ден/290ml

 

Силикон за висока температура

Издржлив и до 300° е идеално решение за брза поправка и затнување на отвори и пукнатини кај камини, печки, грејни тела и сл. Спречува ширење на оган, дим и топлина.

Цена
370ден/300ml
Пурпена високоекспандирачка

Пурпена високоекспандирачка од словенскиот производител ТКК за пополнување на поголеми шуплини. Термо и звучна изолација. Пиштолска и рачна.

Цена
500ml/170ден     600ml/ 250ден
Пурпена нискоекспандирачка

За врати, прозори, пополнување на помали шуплини. Термо и звучна изолација. Лепи разни видови градежни материјали. Волуменот не се зголемува значително.

Цена
330ден/750ml
Пурпена за лепење

Пурпена нискоекспандирачка за лепење стиропор, стиродур, камена волна на бетон, цигла или дрво. Трајно и брзо ги лепи плочите без потреба од подготовка на тешките лепаци . Пиштолска и рачна.

Цена
340ден/750ml
Силикон Вурт К+Д

Силиконски ПУ лепак со изворедна лепливост и флексибилност за лепење и дихтување кај разни материјали. Отпорен на влага и надворешни влијанија. Особено корисен за заптивање и дихтување кај лимови и олууци но и кај сите материјали од метал, дрво, бетон, пластика...

Цена
370ден/300ml
Огноотпорен силикон 1200C

За потполнување и полнење на фуги, пукнатини и други поправки каде е потребна огноотпорсност дури и до 1200 степени. Се употребува за поправки кај камини, оџаци, затворање на ќумци, цевки, кај шамот и сл. Може да се нанесува на бетон, цигли, алуминиум, метал, шамот, челик, стакло.

Цена
390ден/300ml
Пурпена огноотпорна

Пурпена која се користи за потполнување кај различни материјали и ситуации каде што се бара огноотпорност. Идеална за потполнување кај оџаци, ќумци, печки, камини, електрични инсталации, противпожарни скали и врати,  и сл. Освем огноотпорноста се добива и одлична термо и звучна изолација. Одлична адхезија со дрво, сипорекс, бетон, цигли, метал, алуминиум. Класа горивост B1 

Цена
595 ден/750ml
Чистач за пурпени

Чистач за пиштолот и алатот од употреба од пурпената. Значително го зголемува употребниот век на пиштолот за пурпените

Цена
260 ден

 

Бесплатна испорака за сите градови во Македонија за сметки над 10.000 ден. Доплата на карго за сметки под 10.000 ден.  

Обезбедени сертификати и технички листови по барање на купувачот за сите градежни материјали.   

Погледнете ја галеријата на успешно испорачани и квалитетно монтирани производи.