Панелни радијатори

Панелни радијатори од турскиот производител Airfel
● 12години гаранција 
● 33,3м дебелоѕидна комора 
● електростатско боење со нанотехнологија
за цени пишете на вибер број 076 381 813

60вх40д   60вх160ш  
60вх60д   60вх180ш  
60вх80д   90вх40ш  
60вх100д   90вх60ш  
60вх120д   90вх80ш  
60вх140д   90вх100ш  

 

Регистри за парно

Регистри за парно од чешкиот производител Thermal

за цени пишете на вибер број 076 381 813

45шх94в 414w  
45шх129в 564w  
45шх164в 732w  
60шх94в 535w  
60шх129в 728w  
60шх164в 946w  

 

Четка спирална за чистење

Четка спирална за чистење на ќумци и оџаци. Не ги оштетува површините.
Ф80-280ден
Ф100-300ден
Ф120-390ден

Четка топчеста за чистење

Четка силиконска погодна за чистење на оџаци и ќумци. Не ја оштетува површината. Погодна за инокс.
Ф150-400ден
Ф200-500ден
Ф250-530ден

Четка челична Ф250

Челична четка за чистење на ѕидани или шиндел оџаци. Не се користи за инокс оџаци.

Цена
780ден
Сет за чистење Ф80

Практичен и ефикасен кит чистач за ќумци и оџаци за пелет Ф80.
Составен од флексибилни четки од фиберглас и сајла. Италијанско производство.
 

Цена
3м/1400ден 5м/1550ден
Правосмукалка за пепел Миницен

Мокност 800 W

Капацитет 10 L

Основен модел

Made in Italy

Цена
2500 ден
Правосмукалка за пелет Alfa Plam

Моќност 1200 W

5 слојна заштита
Заштита од жар

капацитет 20 L

Цена
3.500 ден
Резервни делови за Алфа Плам

Корпа-130ден
Платно-120ден
Огноотпорна вреќа - 650ден

Алуминска трака

Алуминска трака огноотпорна, висока лепливост и отпорност. Употреба за места со висока температура кај камини, оџаци, ќумци и места за заптивање за изолација

Цена
600 ден/50м
Огноотпорна боја

Боја термостабилна отпорна на висока температура до 500C за фарбање на ќумки, оџаци и грејни тела.Боја црна мат, алуминиум, сива.
 

Цена
280ден/0.75л
Радијатор лак

Боја за радијатори бела, од алкидни смоли, адитиви, и пигменти, отпорна на висока температура, прави заштитен чист бел слој.  
 

Цена
190 ден/750мл
Пелет за чистење

Специјален пелет за чистење на печките, составен од специјални пелети кој ја прочистуваат и катилизираат печката. Го продолжуваат векот на траење на  печката

Цена
195 ден/ком
Чистач за стакло

Чистач за стакло за камини на пелет и дрва. Брзо и едноставно го чисти стаклото и го заштитува. Доколку не се чисти редовно стаклото може трајно да се оштети.

Цена
195 ден/ком
Спреј за висока темп.

TIT Irkom е спреј за заштита на метални површини кој се изложени на високи температури до 600 степени. Погоден за грејни тела и ќумци. Достапен во црна и сребрена боја.

Цена
250ден/боца
Температурна лак боја

Лак - боја за метални површини изложени на високи температури до 400 степени. Висока отпорност, заштита и квалитет. Идеално за репарација и префарбување на грејни тела, машини, ауспуси, скари и сл.
ЦРНА И СРЕБРЕНА боја. 

Цена
520 /400
Хeпa филтер за пепел

Филтер за правосмукалките на пелет со Хепа технологија од италијанскиот производител Ribitech.

Се користи како резервен дел и замена за правосмукалките за пелет

 

Цена
550
Пред филтер кеса

Платнена мрежа специјална за пред филтер за правосмукалки за пелет од италјанскиот производител Ribitech

Се користи како резервен дел и замена за правосмукалките за пелет
 

Цена
250ден
Шамотен Сет 2+1кг

1л Стаклена вода + 2кг Шамотно брашно. Се употребува за шамотирање, поправка, лепење на грејни тела,оџаци, шамотни цигли. Огноотпорно и трајно.  Двете смеси во сетот се мешаат во пластичен сад. Смесата треба да се употреби во рок од 30мин. Грејното тело не смее да се уклучи наредни 24 часа.

Цена
250 ден
Пурпена огноотпорна

Пурпена која се користи за потполнување кај различни материјали и ситуации каде што се бара огноотпорност. Идеална за потполнување кај оџаци, ќумци, печки, камини, електрични инсталации, противпожарни скали и врати,  и сл. Освем огноотпорноста се добива и одлична термо и звучна изолација. Одлична адхезија со дрво, сипорекс, бетон, цигли, метал, алуминиум. Класа горивост B1 

Цена
595 ден/750ml
Силикон за висока температура 300° 

Трајно елсатичен силикон издржлив и до 300° е идеално решение за брза поправка, лепење и затнување на отвори и пукнатини кај камини, печки, грејни тела, ќумци и оџаци. Спречува ширење на оган, дим и топлина. Еластичен и не пука. Црна и Црвена боја. Достапен и во мало кит паковање.

Цена
370ден / 300мл 120ден / 60мл
Огноотпорен силикон 1200c

За потполнување и полнење на фуги, пукнатини и други поправки каде е потребна огноотпорсност дури и до 1200 степени. Се употребува за поправки кај камини, оџаци, затворање на ќумци, цевки, кај шамот и сл. Може да се нанесува на бетон, цигли, алуминиум, метал, шамот, челик, стакло.

 

Цена
390ден/300ml

Стоплете го вашиот дом и семејство со радијаторите  за централно греење на реномираниот производител Airfel, водечки производител во секторот на топлински системи и со регистрите од чешкиот производител Thermal Trend. Панелните радијатори се наменети само за приватни парно системи и за централните градски системи. Со тоа што за централни градски системи гаранцијата не важи.