Прозорите и вратите се едни од најкритичните места за топлинска и звучна изолација. Доколку немате соодветни прозори топлинските загуби може изнесуваат и до 50% од целокупоното загревање. Затоа ваквата инвестицијата  се враќа во краток рок. За разлика од другите пвц производи на пазарот, продаваме систем составен од Германски профил и оков кој се произведуваат и склопуваат во модерна високотехнолошка фабрика под најстроги европски критериуми.

Најчести прашања-ПВЦ

Како да добијам цена ?+

Како да направам нарачка?+

Имате демонтажа?+

Прво да дојде некој да види?+

Ако има разлики во димензиите?+

Зашто да купам од вас?+

Монтажа на ролетни и комарници?+

Ми треба ПВЦ влезна врата?+

Во продолжение опциите на профил,термопан и оков кој ги нудиме: 

ПВЦ систем ТРОКАЛ 70 и ПРОФИН 70

Профил 5комори 70мм+Двоен термопан со нискоемисионо стакло+Winkhaus оков

Термоизолација Uw = 0.95 - 1.3 W/m2K

Звучна изолација 34 - 44 dB

Made in Germany

Гаранција: 2 години на оков /5 години на профил

+7% поскапо за топол дистанцер(помеѓу термопан)

опција во боја + 40% 

Цена
Понуда по димензии.
ПВЦ систем ТРОКАЛ 76

Профил 5 комори Trocal 76+Троен термопан со нискоемисиони стакла  + Winkhaus напреден оков

Термоизолација: Uw = 0.9 - 1.2 W/m2K

Звучна изолација 34 - 44 dB

Две гуми

Made in Germany

Гаранција 2 години на механизам / 5 години на профил

Топол дистанцер

опција во боја + 40% 

Цена
+ 45% од стандардна понуда-трокал70
ПВЦ систем Трокал 88

Профил 6 комори Trocal 88+Троен термопан со нискоемисиони стакла+ Winkhaus напреден оков

Термоизолација: Uw = 0.8 - 0.9 W/m2K

Звучна изолација: 31 - 46 dB

Три гуми

Made in Germany

Гаранција: 2 години на оков /10 години на профил

Топол дистанцер

опција во боја + 40%

Цена
+ 70% од стандардна понуда-трокал70

Термопан стакло од производителот  Guardian е со двојна заптивка, првата е дистанционерна алуминумска рамка, наполнета со молекуларно сито обложено со битулит кој служи како бариера на водена пара. Комората е исполнета со агрон гас. Овој ваков специфичен вид на заптивка кај термопанот не дозволува навлегување на влага на прозорот, кој се јавува кај нискоквалитетни термопани и освем изолационите својства го штити прозорот и му дава долговечност. Вториот вид на заптивка е надворешното затварање на термопанот со висококвалитетните полисул­фид, полиуретан или силикон со модерна фабричка технологија.  Термопанот може да биде двоен или троен термопан.

-сигурносно триплекс стакло - по избор на клиентот, термопанот може да биде од специјално триплекс ламирирано стакло кое неможе да биде скршено и обиено, со што значително се зголемува безбедноста на објектот. (доплата ≈ + 7еур од м2) 

-Топол Кант- или High Selective дополнителна опција  која може да се избере како замена за стандардниот алуминиумски дистанцер. High Selective дистанцерот има дополнителни топло-изолациони карактеристики  кој го намалува коефициентот на премин на топлина за 7% како и спречува појава на кондезација и мувла. (доплата≈+7%)


 

Подпрозорски внатрешни даски

Подпрозорски даски

1.100 ден Подпрозорска даска 15х300см ПВЦ бела

1.200 ден Подпрозорска даска 20х300см ПВЦ бела

1.300 ден Подпрозорска даска 25х300см ПВЦ бела

( 6 еур/м1  препорачана монтажа)

Надворешни окапници

Надворешни окапници

1.875 ден Окапници надворешни 15х300см АЛУ бела

2.250 ден Окапници надворешни 20х300см АЛУ бела

2.625 ден Окапници надворешни 25х300см АЛУ бела   

( 8 еур/м1  препорачана монтажа)

ПВЦ Ролетни и комарници

Ролетни и комарници

1.170 ден/м2 ПВЦ Ролетни  ( 6 еур/м2  препорачана монтажа)

1.230 ден/м2 Комарник фиксен на отварање  ( 5 еур/м2 препорачана монтажа)

1.660 ден/м2 Комарник плисе на лизгање  ( 8 еур/м2  препорачана монтажа)