Најчести прашања - Покривки

Имате ли превоз?+

Имате ли истовар?+

Скршени керамиди+

Ако ми остане?+

Ќерамидата е првиот избор за секој кров низ историјата. Природниот материјал,големата трајност,високата изолација се придобивките од керамидата. Како увозници од големиот прозводител Kebe Грција, Ви ги преставуваме керамидите од овој реномиран грчки производител, кој е еден од најстарите производители на керамиди на балканот, производството е под најстрогите ЕУ стандарди, додека цените се најкоректни на пазарот.

 

 
Ќерамида Новел Натур

Ќерамиди од Грчкиот производител Kebe

Димензија 475х245mm
Парчиња во м2 = 11
Тежина = 3.65kg

Цена
нема залиха
Ќерамиди Континентал Црна

Фарбана Црна Ќерамида од Грчкиот производител Kebe
Димензија 475х245mm
Парчиња во м2 = 11
Тежина = 3.65kg

Цена
нема залиха
Капак за ќерамида

Капаци за керамиди од Грчкиот производител Kebe

Парчиња во м1 = 2.2
Тежина = 4kg

Цена
160/ден

 


 

Шиндрата е покривен материјал, изработени на битуменска база.Предноста е многу малата тежина(11кг/м2),големата флексибилност со кој можат да се опшијат и најкомплексните површини,водонепропутливоста,брзата и лесна инсталација на скоро секоја подлога,отпорна на ветрови и до 220км/ч,како и можноста да се постави на кров со нагиб и до 15º но и на вертикален кров. Идеална за гаражи,настрешници,куќарки за миленици,летниковци,привремени објекти како и за куќи доколку се подготви кровот соодветно. Шиндрата е отпорна на УВ зрачење со што не ја губи бојата низ годините,отпорна на високи температури,голема отпорност на кинење и др механички и надворешни влијанија.

Паковање од 3.48м2(покривна 3м2)  

Зелена шиндра
Цена
510 ден/м2
Црвена Шиндра
Цена
510 ден/м2
Клинци за шиндра
Цена
150 ден/кг

 

Видео за монтажа: