• Македонски
  • English

сипорекс блокови

Ви ги преставуваме сипорекс блоковите кој се произведува во фабриката на YTONG - Бугарија. Сипорекс блоковите во однос на традиционалните блокови имаат многу предности:

  • мала тежина - 2 пати полесен од традиционалната градба,ова се должи на структурата на сипорекс блоковите,каде само 20% од волуменот преставува полна маса,останатите 80% се пори поради кој сипорекс блоковите имаат и големата топлотна изолација
  • топлотна изолација - Познато е дека воздухот во мирување т.е воздухот затворен во мали ќелии е најголем изолатор,а составот на сипорекс блоковите е гас бетон од кој 20% е полна маса останатите 80% се пори кој ги прават сипорекс блоковите 9 пати подобри изолатори од бетонот,3.5 пати подобри изолатори од керамичките цигли и 3 пати подобри изолатори од тулите.
  • звучна изолација - ова својство ги прави сипорекс блоковите идеални за преградни зидови,како за пример преграден зид од дебелина 15цм дава звучна изолација од Rw = 41 dB кој ги задоволува најстрогите критериуми за преградни зидови.
  • парапропусност - околу 5 пати од онаа на обичниот малтер поради која зидот диши и апсорбирајќи го вишокот влага во просторијата и спротиввно. 
  • цврстина - класи на отпорност Б2.5 и Б5 кои му овозможуваат да биде користен како носив конструктивен материјал за зидови.
  • лесна обработка - Сипорекс блоковите можат да се сечат,коваат,лепат и дупчат. На самото лице место блоковите можат да се приспособат со најосновниот алат како што налага ситуацијата.Во самите блокови можат да се длабат канали,да се порабуват и да се прават отвори.    *ЦЕНИ*

Основните димензии на блоковите се со должина 62.5 cm и висина 25 cm. Овие димензии се еднакви за сите блокови.Променлива е само нивната дебелина во границите од 5 до 25 cm. За ѕидање на 1m2 секогаш се потребни 6.4 блокови, независно од дебелината. Освем за градба помалите блокови се погодни за ситни зафати како за подзидување на шанкови,кади,постоља и тн.

 

   *ЦЕНИ*

 *слики ФБ тука

 

 

Ројал Инвест - Се на 1 место © сите права задржани
Ројал Инвест не одговара за точноста на информациите калкулаторите и техничките податоци кој се превземни од производителите на презентираните материјали, пред употреба ве молиме консултирајте се со стручното лице кое ги изведува градежните работи. Некои слики се симболични, го задржуваме правото на печатни грешки промени во цените понудите и податоците на оваа страна.