• Македонски
  • English

ламинат и патос

Идеален спој помеѓу добрата цена и одличниот квалитет. Подни решенија за вашиот дом и деловен простор, Ројал Инвест ги увезува ламинатните подови што ви овозможуваат беспрекорен изглед и естетика, висока отпорност на оштетување, брза и лесна монтажа за само неколку часови. Новата генерација на ламинатни подови се со подобрен клик 2 систем за кој не се потребни никакви лепила. Лесни се за одржување,отпорни на гребење, долготрајност на бојата и огноотпорни.

Внимавајте! Во некои продажни места, се нудат "ламинати" кој го немаат најскапиот и најбитниот елемент кај ламинатите , а тоа е ламинатниот горен слој кој му дава трајност и долговечност на ламинатот. Овие ламинати се на картонска база и брзо се оштетуваат и излижуваат, што можете да го проверите со тоа што се гребат само со обичен клуч. Не се залажувајте од нереално ниските цени и проверете што купувате. Овие ламинати кратко траат брзо ја губат бојата и лесно се оштетуваат и најчесто на паковањето не се означени како ламинати туку како подови. Нашите ламинати се со деклариран ламинантен слој, се отпорни на најекстремни оштетувања и се со долговечност на бојата.

Кликнете на галеријата за да ги погледнете дезените на ламинати:

ламинатни подови


Зашто во деталите е убавината , ви ги преставуваме PVC германските лајсни од Doellken Weimar кој се отпорни на гребење и литеење кој ги имаме во многу различни декори. Можност за поставување на кабел позади лајсната.  цена 120ден/2.5м


 

CLICKGUARD Средство безбојно за премачкување на споевите како најосетлив дел кај ламинатот, со што се постигнува водоотпорност и заштита од абење и валкање. Препорачливо за високофренкветни места и места каде има поголема влажност(кујни, ходници, шпајз, перални, и сл..) *детали*

Цена 195ден/туба(за 10м2)

   

 

Како подлога за ламинатот можете да го поставите стандардниот филц од 2мм (12ден/м2) или филцот од 5мм во коцки, кој ви гарантира дополнителна термо и звучна изолација (65ден/м2)

Држачи за ламинатни лајсни за стабилно и естетстко поврзување на истите, без да се грубат со стандардното поставување на шајки. Се монтираат на секои 40cm (10ден/ком)

За преодите меѓу собите и процепите се користат преодните лајсни кој ги има во повеќе типови почнувајќи од 240ден за 2,7м1 лајсна.

Спојници за ламинатните лајсни за да се избегне сечење под гер и постигнување на фин естетски изглед (15ден/ком)

За краен финиш и пополнување на празнините покрај лајсните, кај отворите од цевките за парно и слично, се употребува акрилен силикон во боја.  (90ден/туба)

За лепење на лајсните и прицврстување на преодните лајсни се користи Текафикс БТ (105ден/туба) 

За екстра лепење со висока цврстина и еластичност се користи Текафикс MC 40 (245ден/туба)

 
   

 

професионална брза и квалитетна монтажа на нашите производни линии на ламинатни подови и повекеслојни паркети, монтажа на сите пропратни елемнти, подлоги, лајсни и додатоци.

 

За повеќе околу начинот на монтажа на ламинатот погледнете го видеото:

 *СЕРТИФИКАТИ*
бродскиот под важи за мек и топол природен под. Сув и завршно обработен спремен е за монтажа без никаква дополнителна доработка. Се монтира на дрвена конструкција со претходно изолорање на просторијата. цена 625ден/м2

 
Калкулатор за подови
внеси ширина м1
внеси должина м1
Вкупна површина ламинат
 
м2
Бродски под (Патос)
 
м2
изолациона подлога
 
м2
ќош лајсни
 
м1
 

 

 *СЕРТИФИКАТИ*
   
   
Ројал Инвест - Се на 1 место © сите права задржани
Ројал Инвест не одговара за точноста на информациите калкулаторите и техничките податоци кој се превземни од производителите на презентираните материјали, пред употреба ве молиме консултирајте се со стручното лице кое ги изведува градежните работи. Некои слики се симболични, го задржуваме правото на печатни грешки промени во цените понудите и податоците на оваа страна.