• Македонски
  • English

Котли на пелет и Огрев

Се греете на пелет, дрва или брикет... планирате менување на начинот на греење? По опсежна анализа ви ги преставуваме камините и котлите кој нудат најдобар сооднос цена/квалитет, од реномирани производители по ниски дилерски цени, со можност за плаќање на 6 рати без камата и со поовластена цена на брикетот/пелетот.

Клик на сликата за повеќе:

                                  

 

 *слики FB


БРИКЕТИ со висококалорична топлотна вредност од 18 500kj/kg  гарантираат долготрајно оддавање на голема топлина за ниска цена на едноставен и чист начин, без сечење или цепење. Поради високата калоричност ,можат да се користат како единствен извор на топлина без мешање со огревно дрво или друго вид на гориво.

цена 17ден/кг (српски) ЦРН БУКОВ ВИСОКОКАЛОРИЧЕН

 

*ПОВЕЌЕ ЗА БРИКЕТОТ*

 


ПЕЛЕТИ се произведуваат од 100% чисто  дрво, без никакви примеси од други материјали како картон, лепак или хемиски додатоци. Пелетите својата цврстина ја добиваат со лигнин, природен лепак кој се ослободува од самото дрво. Затоа овие пелети имаат пријатен, сосема природен, дрвен мирис. Нивната стандардизирана должина е до 40 милиметри и тие оставаат многу малку, речиси незабележително пепел по горењето. Спакувани се во вреќи од 15кг со што се доста згодни за ракување и транспорт.   

ПЕЛЕТ СРПСКИ 100%БУКА 215ДЕН ЗА 15кг ВРЕЌА   

Влага 4,49%

Спец. Густина 668кг/м

Пепел 0,82%                                

 

Обезбеден транспорт, истовар со кран . 

 

 

 


Огревно дрво, спакувано во палети, со точна кубикажа која сте ја платиле. Дрвото е цепено и стречовано на палета со што брзо и чисто се доставува и  истовара со машински кран, со што нема потреба од дополнително прередување цепење или било какво ракување со истото.  Превоз и истовар со кран бесплатен за две или повеќе палети само за Скопје.

ОГРЕВНО ДРВО НА ПАЛЕТА ДРВО ВО ВРЕЌА ДРВО ЗА ПОТПАЛА ВО ВРЕЌА

 


 

Систем инокс оџак со кој трајно, едноставно и брзо ќе го решите овој проблем. Системот се инсталира брзо, не протекува, не кондезира и е далеку со поповолни цени од сличните системи. За повеќе тука 

        

 


Ќумци за пелет печки и за печки на дрва, правосмукалки, огноотпорни лепаци, спрејови, силикони, бои, потпалки и чистачи и сите оние додатоци што ќе ви го олеснат животот...клик на сликата за детално.

 

 

 

 

 

 

 

Ројал Инвест - Се на 1 место © сите права задржани
Ројал Инвест не одговара за точноста на информациите калкулаторите и техничките податоци кој се превземни од производителите на презентираните материјали, пред употреба ве молиме консултирајте се со стручното лице кое ги изведува градежните работи. Некои слики се симболични, го задржуваме правото на печатни грешки промени во цените понудите и податоците на оваа страна.