• Македонски
  • English

Хидро изолации

НОВИ ИЗОЛАЦИИ ЗА КОНДЕНЗАЦИЈА, ВЛАГА И МУВЛА

флаер:

   


 

Апсорбеот за влага успешно го остранува вишокот на влага кој неприметно се вовлекува во мебелот, теписоните, облеката, ѕидовите и во самите бели дробови, притоа создавајќи услови за појава на алергени, грип, бактерии и мувла кој доведуваат до појава на инфекции на дишните патишта и ревматски болки во коските. Многу важна карактеристика на овој апсорбер што го разликува од другите на пазарот, е што влагата ја претвара во ГЕЛ со што е оневозможено истата пак да циркулира во воздухот и да ја троши ампулата. Другите апсорбери на влага , апсорбираната влага ја претвараат пак во течна состојба што повторно и повторно испарува и кружи во воздухот и ја троши ампулата.

Со редовно користење на апсорберот на влага ќе спречите вишокот на влага да го наруши Вашето здравје и здравјето на Вашите деца, како и стихијно да го оштетува мебелот, ѕидовите, градбата и куќните апарати. Се препорачува да се користи во сите простории каде сте приметиле поголемо количество на влага. Апсорберот не содржи никакви штетни состојки и е целосно безбеден за користење. За разлика од другите апсорбери, ампулата има голем капацитет на впивање на влага кој потоа ја испушта во вид на вода во садот кој потоа се исфрла. *проспект* *видео*

Цена апсорбер со ампула 399ден     само ампула 250ден     

Се нанесува од внатрешна страна пред кречење - може да се префарба или тонира. StopKondenz е премаз со специјална формула и содржи честички од минерален прав кој впиваат термичка енергија, и подоцна ја емитуваат  со цел да се ублажи температурната разлика на ѕидот со што трајно и ефикасно се спречува појавата на кондензација и мувла кој се многу штетни по здравјето. 

Пред употреба ѕидот се чисти со уништувачот на мувла ТЕКА (подоле прикажан) со што се остранува мувлата , се нанесува Stopkondenz во два или три слоја , на површина поголема за 20cm од зафатената површина од кондезацијата и мувлата. Преку сувиот слој може да се префарба со бои на водена база. Не бара претходна подлога и обработка и може да се нанесе на постоечката боја кој не се љушти.   Потрошувачка 0.7л за м2. 

Made in USA *проспект* *видео*

Цена 750ден/0.75l              

 

Боја која спречува појава на мувла, завршна боја на водена база која спречува појава и развој на штетната мувла гарантирано најмалце 5 години. Премазот создава траен, јак, издржлив, водоодбивен слој кој може да се чисти со влажна крпа, ја одбива прљаштината и спречува создавање на мувла и габи најмалце 5 години. Целосно здрава и безбедна за користење во било кој простории.  Може да се нанесе на ѕидови и плафони преку глет маса, гипс картон, постоечка боја, метал, лим, стакло, дрво и сл. Може да се тонира во голем избор на нијанси од тон карта.

Претходно мувлата треба да се исчисти со ТКК средството за уништување на мувла(подоле прикажано), да се исчистат лабилните и нестабилните делови доколку ги има и потоа може да се нанесе со четка или ваљак. По потреба се нанесува во два слоја. Доколку се нанесе друг премаз врз Perma White премазот се губи анти мувла дејството. Потрошувачка 1л за 5м2 во два слоја.

Made in USA *проспект*     

Цена 750ден/1л       

DryLok е водонепропусен премаз кој гарантирано ја спречува водата дури и под притисок. Премазот после нанос длабоко влегува во порите на површината, после сушењето се шири и формира цврста бариера против влагата и водата. Се нанесува врз бетонски површини во два слоја на добро исчистена површина. DryLok може да издржи хидростатски притисок од 0.69 бари кој е еднаков на воден притисок од 6.7метри. Широка примена како кај подрумски зидови, рибници, фонтани, потпорни зидови, темели, и секаде каде има опасност или присутност на влага и вода. Врз премазот може да се префарба и нанесе боја. *проспект*   *видео*

 Made in USA

Цена 750ден 

Средство за отстранување и спречување на мувла кој брзо и ефикасно ја одстранува мувлата и спречува повторна појава на истата. Употреба за ѕидови, кујни, купатила и санитарии. *детали* 

Цена  325ден

 

WASSERDICHT адхезира на сите видови материјали кои се користат во градежништвото и домот, терхартија, салонит, ќерамиди, цигли, ПВЦ, алуминиум, цинк, олово, камен, бетон и тн...   трајно ги запечатува и ги затнува сите пукнатини, дупки и спојки и оневозможува продор на влага, хемикалии, чад, рѓа, корозирја и сл...Создава цврст и еластичен слој кој содржи фибер влакна кој го прават високо отпорен и на најекстремни услови,се создава трајна и еластична врска. Идеален за користење кај пукнатини и дупки на кров, олуци, ѕидови, оџаци и сл...Германски производ со долга историја на користење. Се нанесува неразреден со широка четка во дебел и широк слој, на претходно добра исчистена површина со одстранети лабилни делови. 

Made in Germany   *проспект*

Цена 1120ден/0.75Л

 

Rus-Oleum е гумиран заштитен премаз за пополнување и зачепување на пукнатини, дупки и споеви, спречува продор на влага, рѓа и корозија. Формира полу рамен цврст еластичен завршен слој кој нема да истече или падне, а може да се префарба со бои на уљена база или на база на латекс. Може да се нанесе скоро на секоја површина како метал, алуминиум, лим, цигли, ќерамиди, ПВЦ, бетон, асфалт, пластика, салонит, и тн... Идеален за тешко достапни места,со распрскувањето се овозможува продор и до најнедостапните места. Достапен во бела и црна боја.

Цена 680ден  *проспект*     *видео*   

 

LEAK Seal самолеплива трака адхезира на било која површина,трајно затвара и зачепува пукнатини, отвори, и процепи, на било кој цилидрични форми како цевки, црево, жици и сл. Формира херметичка јамка, формира водонепропусна врска со самолепење. Траката е исклучително издржлива и флексибилна и може да се употребува буквално во сите екстремни услови. Отпорна на висок притисок, високи и ниски температури(од -650 до 2600C), отпорна на корозија, киселини, масла, разредувачи и сл, како и отпорна на високи напони до 8000волти.  

Достапна во црна и бела боја

Made in USA  *проспект* *видео*

Цена 600ден/трака од 3м

 

Самолеплива изоалциона флексибилна широка КНАУФ 12cm трака за поставување кај споевите помеѓу ѕидот и подот во простории каде што има присуство на влага како кај купатила и кујни. Кнауф Траката се поставува пред премачкување на хидроизалацијата и поставување на плочките или завршниот дел. Протекувањето кај купатилата и кујните секогаш се случува кај споевите меѓу ѕидот и подот а особено доколку ѕидот е поставен од гипс картон плочи. Траката оневозможува да се појават пукнатини и процепи низ кој влагата и водата би продреле. Задолжителна примена кај купатила каде ѕидовите се изработени од гипс картон табли. Произведена од реномираниот германски производител Кнауф.    *видео*   

Цена 990ден за трака од 10м

 

Сигурен и едноставен начин да фугите на керамичките плочки во бањите, кујните, изгледаат како нови. Нема потреба да се мачите обидувајќи се да ги избелите валканите фуги. Фломастерот за фуги е најбрз и најефтин начин за да ги промените или освежите боите на вашите фуги. Маркерот е нетоксичен, без мирис, покрива 53метри фуга, ги прекрива сите дамки, бргу се суши, антибактериска формула против мувла, водоотпорен, траен, достапен во повеќе бои(бела, сива, беж), сигурен за деца и миленичиња. Спречува појава на мувла и прљаштина на самата фуга.

*проспект*  *видео*

 Цена 310ден

   

 

 

 


БИТУМЕНСКИ ИЗОЛАЦИИ

Покле - Покле или ТЕРХАРТИЈА е производ од програмата "Битуменизиран покривен картон" и всушност е суров картон импрегниран со битумен, од двете страни обложен со битуменска маса и заштитен со погоден минерален материјал (песок). Служи за изолација од вода и влага.    *проспект*   

цена 425ден/10м2(со песок)     585ден/20м2(без песок)

Примена: Покривната лепенка "ПОКЛЕ" поради едноставниот начин на вградување, има широка примена и тоа за: привремена заштита на објекти, материјали и сл. од атмосферски талози,
- заштита на привремени објекти, отворени складишта, настрешници, шупи, бараки и др.,
- заштита на термоизолација, посебно на покриви, кога ќе се постави под битуменска шиндра, ќерамиди и сл. - како меѓуслој при изведување на вертикални и хоризонтални хидроизолации.

Бимпласт - Бимпласт е хидроизолациска лента за заварување на база битумен, полимер, полнила и влошка (стаклен воал, стаклена ткаенина и полиестерски филц ).Бимпластот е хидроизолациска лента со голем дијапазон на стабилност од ниски до високи температури, спаѓа во редот на поквалитетните ленти за хидроизолација. Хидроизолацискиот систем дава стабилност, трајност, едноставност за примена и добра приспособливост.   *проспект*  

цена 850ден/10м2

Примена - Бимпластот се применува за изведување на повеќеслојни хидроизолациски системи на покрив или под земја(темели,подруми,ѕидови) во два или повеќе слоја, самостојно или во комбинација со други хидроизолациски ленти. Се применува на секакви видови подлоги (бетон, челик, дрво и сл.)Се вградува со преклоп од 10цм со заварување односно со топење со бренер.

   

                       

                     проспект

Тефонд - Пластична фолија за хидро заштита на темели, тунели, подземни гаражи, подруми и други видови на градежни површини.Тефондод се опшива околу темелите на објектот, се фиксира на одредени точки во зависност од специфичноста на изведбата.Во долниот дел на темелот со поставување на пластична цевка се формира блага закосеност се со цел дивертирање на надојдените води и влага назад кон долните слоеви на почвата,или како заштитна обвивка на бимпластот.  цена 65ден/м2

Битулит е материјал за хидроизолација со органски растворувач. Се применува како ладен премаз и како подлога во системот на ленти за хидроизолација. Се користи за изолација на темели, ѕидови, подови, рамни кровови и тераси, а и како заштита на метал од корозија, на дрвото од влага и на водоводни цевки.   *проспект*    цена 380ден/4.5кг

Начин на примена: Се нанесува во ладна состојба со премачкување со помош на четка или ваљак, во еден слој на температура над 10C. Пред и после употребата, Битулитот се одржува во течна состојба со мешање. Површината мора да биде сува и чиста. Потрошувачката зависи од порозноста на подлогата и изнесува од 0,3 до 0,5kg/m2.  

Битумен е производ за топла постапка со или без неоргански полнила, кој се топи на температура до 180C. Се применува во градежништвото како средство за изведување хидроизолација за надземни и подземни работи, за изолација на темели, подрумски ѕидови, подови на тло, рамни кровови и тераси, за заштита на водоводни цевки и елементи.*проспект* 

 цена 820ден/20кг

Начин на подготовка и употреба: Растопениот битумен се нанесува на сува подлога претходно подготвена со битулит. Загревањето на битуменот се врши во оригиналната амбалажа. Топлиот премаз од битумен се нанесува со разлевање, а потоа со развлекување со специјални рамналки. Потрошувачката на Азмабит е 1,5-2kg/m2 во еден слој дебелина од 2mm.

Бимизол - Еднокомпонентен хомоген премаз во вид на паста на база на битумен, полимер, растворувачи и полнила. Се применува по ладна постапка без претходно растворување или загревање што го прави доста практичен  

цена 450ден/4.5кг  1800ден/20кг
Карактеристики 
- се одликува со голема атхезивност и добра обработливост;
- нанесениот и исушен слој е еластичен и отпорен во широк температурен интервал (висока точка на размекнување, не пука на ниски температури, голема еластичност, отпорен на оптоварување);
- поседува добра приспособливост за бетон, лим, опека, битуменска изолација и сл.;
- овозможува изведување на монолитна изолација.  *проспект*
Примена - Добрите особини на Бимизолот му овозможуваат широк спектар на примена и тоа:
- хидроизолација на рамни покриви, особено при разрешување на осетливи детали (продори, сливници, атика, кровни завршетоци);
- хидроизолација на влажни јазли (бањи, перални, изолација на надворешни ѕидови, подови во подземни простории , темели и сл.);
- антикорозивна заштита на нови лимени површини, вкопани резервоари, санација на стари лимени покриви и сл.;
- во нискоградбата при обработка на тунели, хидроизолација на резервоари, каптажи и сл.;
- лесна и брза санација и репарација на стари и пропаднати изолации. 

клик на сликата за приказ: 

 

 

 ПАРАПРОПУСНА ФОЛИЈА

Парапропусната фолија (бр.1) се користи како задолжителен материјал кај кровните конструкции,се вградува испод ќерамидата над даската или осб плочите со хефтање или со специјална трака со преклоп од 10цм.Парапропусната фолија служи како изолатор од надворешна влага односно спречува влагата од надворешната средина да продре во кровната конструкција а во исто време ја пропушта кондезираната влага од внатрешна страна, со што се спречува појавата на влага во кровниот дел, што е честа појава кај градбите кај кои место парапропусна фолија,вградено е терхартија или најлон кој ја немаат парапропусната функција.  цена 45де/м2

Парната брана(бр,4) пак се поставува од внатрешна страна после гипс таблата,односно врз терволот од внатрешна страна со што се спречува навлегување на влага во терволот преку кондезацијата која се јавува како хемиска реакција од температурните разлики од греан кон негреан простор.Доколку во терволот навлезе дирекно влага или преку кондезација,му ги намалува термоизолаторските својства за 50%.Затоа строго препорачливо е терволот што се поставува после гипс таблите да се затвори со парна брана.Парната брана исто се поставува со преклоп од 10цм. цена 30ден/м2

 Ројал Инвест ви нуди висококвалитетна парапропусна фолија и парна брана од германскиот производителот Вурт.

   

 За повеќе за парапропусните фолии погледнете го *проспектот* или кликнете тука 

                                      АДИТИВИ И ДОДАТОЦИ

Хидроизолација Хидромал Флекс
Продукт Опис и примена Пакување

Хидромал Флекс

проспект

 

Двокомпонентен систем за изведба на еластична хидроизолација на цементна основа. Се применува за хидроизолација подрачја кој се под интезивно влијание на влага, како базени, таложници, пречистителни станици, подземни објекти, балкони, шахти и купатила.Се нанесува со премачкување во повеќе слоеви.Доста практичен и лесен за употреба.  

цена1296ден/10кг

 

 

 

Адитив за зимско бетонирање Хидрозим
Продукт Опис и примена Пакување

Хидрозим-Т

проспект

Сега можете безгрижно да работите и во зима.Додаток изработен на основа на нитратни соединенија. Се применува при бетонирање и малтерисување на ниски температури. (до -20 C)

 цена 147ден/1.5кг     610ден/7кг

 

 

 

Адитив за водонепропустливост Хидрофоб
Продукт Опис и примена Пакување

Хидрофоб-Т

проспект

Додаток за водонепропусност на бетонот. Се применува при изработка на темели, плочи, подруми, фундаменти, базени, резервоари, брани, пристаништа, канали за иригациони системи, каптажи и шахти.Ја згуснува структурата на бетонот со што го прави непропусен и цврст. цена 535ден/5кг

 

 

 

Универзален адитив Врска - У
Продукт Опис и примена Пакување

Врска-У

проспект

Додаток за подобрување на лепливоста, еластичноста и водоотпорноста на малтерските и бетонските системи. Најчесто се применува при репарација на бетонски конструкции. 

цена 175ден/1л     847ден/5л

 

 

Технички податоци

Ројал Инвест - Се на 1 место © сите права задржани
Ројал Инвест не одговара за точноста на информациите калкулаторите и техничките податоци кој се превземни од производителите на презентираните материјали, пред употреба ве молиме консултирајте се со стручното лице кое ги изведува градежните работи. Некои слики се симболични, го задржуваме правото на печатни грешки промени во цените понудите и податоците на оваа страна.