• Македонски
  • English

Гипс картон системи

Брза и лесна изведба, едноставни форми, лесни решениа безброј можности и идеи... Гипс картон облогите се покажаа како одлично решение за вашиот дом и деловен простор овозможувајќи лесно моделирање и комбинирање на просторот во кој живееме и работиме.    

Дури и технички комплицираните решенија повеќе не се проблем, додека можностите за креативно обликување се речиси бесконечни, делови од таванот може да се изработуваат според сопствените желби и да се применат во многубројни варјации.Гипс Картонот може лесно да се сече и обработува со што се овозможува лесно вградување на електрична, водоводна и др тип на инсталација, која нема да биде видлива.

Гипс картон ѕидните облоги во комбинација со метална потконструкција и термоизолација од стаклена или камена волна, значително ја зголемуваат топлотно звучната изолација на објектот... Со тоа покрај естетски прифатливите решенија, заштедувате енергија, која за неколку години ќе ги врати вложените средства...     

*слики од производите тука

 

Реферетна листа на гипскартон преградни ѕидови, спуштени плафони, ѕидни облоги, монтажа на декоративни елементи и лајсни, опшивки и завршни работи

 

Како алтернатива за класичните масивни ѕидови се изработуваат ѕидови од гипскартон облоги. Плочите лесно се прилагодуваат на структурата на објектот и пружаат одлична топлотна и звучна изолација. Прикачувањето на тешките ѕидни товари како полици и плакари се изведува без тешкотија. Водоводните и електричните инсталации лесно и без проблем се монтираат во меѓупросторот на преградниот ѕид или ѕидната облога.

За комплетирање на последната фаза во градбата на располагање ви стојат сите потребни материјали за молерисување... од основни подлоги, глет масти и поликолор премази до потребните нијансери и бои.    

 


 

Како едно од најважните елементи при монтажа на гипс картон конструкциите е ДИХТУН ТРАКАТА која се поставува на профилите кој се во допир со контрукцијата која се мести(зид, тули, бетон и тн..) Овие дихтун гуми се самолепливи и се нанесуваат на самиот профил при монтажа со што се овозможува добро дихтување и висока термо но и звучна изолација. Затоа при изведба на гипс контрукции не ги занемарувајте овие траки зашто се пола изолација.
цени за траки од 30м: 3цм=295ден  5цм=465ден 7цм=675ден  9,5цм=890ден 

Калкулатор за ѕидни и тавански облоги
внеси ширина м1
внеси должина м1
вкупна површина
 
м2
гипс плоча (табла) 125х200
 
ком
уд профил
 
м1
цд профил
 
м1
директен држач
 
ком
брз штраф
 
ком
типла к6
 
ком
перлфикс
 
кг
фуген филер
 
кг
бандаж трака
 
м1
термо изолација
 
м2
 

Калкулатор за преградни ѕидови
внеси ширина м1
внеси должина м1
вкупна површина
 
м2
гипс плоча (табла) 125х200
 
ком
ув профил
 
м1
цв профил
 
м1
директен држач
 
ком
брз штраф
 
ком
типла к6
 
ком
перлфикс
 
кг
фуген филер
 
кг
бандаж трака
 
м1
термо изолација
 
м2
 

 

 

СЕРТИФИКАТИ    *ЦЕНИ ГИПС ПРОГРАМА*

     

 

Ројал Инвест - Се на 1 место © сите права задржани
Ројал Инвест не одговара за точноста на информациите калкулаторите и техничките податоци кој се превземни од производителите на презентираните материјали, пред употреба ве молиме консултирајте се со стручното лице кое ги изведува градежните работи. Некои слики се симболични, го задржуваме правото на печатни грешки промени во цените понудите и податоците на оваа страна.