• Македонски
  • English

Бесплатни пресметки

Почитувани потрошувачи,

Во секоја категорија на производи ке ги најдете нашите бесплатни калкулатори кој ке ви овозможат планирање на потребниот градежен материјал, време и средства за вашиот градежен проект.

Калкулаторите се формулирани според техничките податоци превземени од производителите и се однесуваат на генералните - општи пресметки.

Ве молиме пред да направите порачка да се консултирате со стручно лице или изведувачот на работите. Калкулациите варираат во зависност од индивидуалната специфичност на објектот, желбите на инвеститорот и начинот на изведба од страна на изведувачот за кој Ројал Инвест не може и не превзема одговорност.

тип на граѓа внеси број на парчиња   кубикажа
даска м2
 
м3
летви 2.5 х 5 х 4 метри ком
 
м1
штафни 5 х 5 х 4 метри ком
 
м1
штафни 5х 8 х 4 метри ком
 
м1
греда 8 х 10 х 4 метри ком
 
м3
греда 8 х 10 х 5 метри ком
 
м3
греда 10 х 10 х 4 метри ком
 
м3
греди 10 х 10 х 5метри ком
 
м3
греда 10 х 12 х 4метри ком
 
м3
греда 10 х 12 х 5метри ком
 
м3
греда 10 х 12 х 6метри ком
 
м3
греди 12 х 12 х 4метри ком
 
м3
греди 12 х 12 х 5метри ком
 
м3
греда 12 х 12 х 6метри ком
 
м3
Калкулатор за Блокови
внеси ширина м1
внеси должина м1
вкупна површина
 
м2
блок 12 х 25 х 25
 
ком
блок 20 х 25 х 25
 
ком
блок 20 х 33 х 25
 
ком
влок 12 х 40 х 25
 
ком
блок 16 х 40 х 25
 
ком
монта 14 х 33 х 25
 
ком
ферт греди
 
м1
бетонски блок 
 
ком
гитер (обичен и фасаден)
 
ком
 
Калкулатор за керамиди и покривки
внеси ширина м1
внеси должина м1
вкупно покривна површина
 
м2
керамиди ТОНДАХ Виница
 
ком
керамиди Нексе
 
ком
капаци за керамиди
 
ком
завршни керамиди
 
ком
снегобрани  (2 реда)
 
ком
аквалајн табли
 
ком
шајки
 
ком
капаци
 
ком
Шиндра
 
ком
Шајки за шиндра
 
кг
Лепило за шиндра
 
ком
 
Калкулатор за фасада
внеси ширина на ѕид м1
внеси должина на ѕид м1
вкупна површина
 
м2
основен премаз (Врска-У)
 
L
лепак за стиропор
 
кг
стиропор 5
 
м2
пластични типли за стиропор
 
ком
Пластична рабиц мрежа
 
м2
Лепак за мрежа
 
kg
Абрив 1мм. 2мм. 3мм. (завршен) слој
 
кг
 
Калкулатор за ѕидни и тавански облоги
внеси ширина м1
внеси должина м1
вкупна површина
 
м2
гипс плоча (табла) 125х200
 
ком
уд профил
 
м1
цд профил
 
м1
директен држач
 
ком
брз штраф
 
ком
типла к6
 
ком
перлфикс
 
кг
фуген филер
 
кг
бандаж трака
 
м1
термо изолација
 
м2
 
Калкулатор за преградни ѕидови
внеси ширина м1
внеси должина м1
вкупна површина
 
м2
гипс плоча (табла) 125х200
 
ком
ув профил
 
м1
цв профил
 
м1
директен држач
 
ком
брз штраф
 
ком
типла к6
 
ком
перлфикс
 
кг
фуген филер
 
кг
бандаж трака
 
м1
термо изолација
 
м2
 
Калкулатор за подови
внеси ширина м1
внеси должина м1
Вкупна површина ламинат
 
м2
Бродски под (Патос)
 
м2
изолациона подлога
 
м2
ќош лајсни
 
м1
 
Калкулатор за Бања
внеси ширина м1
внеси должина м1
внеси висина м1
под
 
м2
ѕид темна
 
м2
ѕид светла
 
м2
бордури-метри должни
 
м1
лепак за плочки
 
кг
маса за фугирање
 
кг
 
Ројал Инвест - Се на 1 место © сите права задржани
Ројал Инвест не одговара за точноста на информациите калкулаторите и техничките податоци кој се превземни од производителите на презентираните материјали, пред употреба ве молиме консултирајте се со стручното лице кое ги изведува градежните работи. Некои слики се симболични, го задржуваме правото на печатни грешки промени во цените понудите и податоците на оваа страна.